Avertizari ANM

Avertizari meteorologice

 1. Ziua/luna/anul : 17-08-2018
  Ora : 11 : 00
  Nr. mesajului : 1
  Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22
  Zonele afectate : conform textului;
  Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică;
  Mesaj :

  ACTUALIZARE
  INFORMAREMETEOROLOGICĂ

  Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22
  Fenomene vizate: intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică;
  Zone afectate: conform textului;

        În perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.
        Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.
        Notă: în regiunile sudice și sud-estice disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) ce vor depăși local pragul critic de 80 de unități.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 2. COD : GALBEN
  Ziua/luna/anul : 19-08-2018
  Ora : 12
  Nr. mesajului : 1
  Intre orele : 12:00 si 13:00
  In zona : Județul Buzău: Nehoiu, Gura Teghii, Siriu;

  Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni
ROMANE, FII MAI NEAMT!
Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC